Frygt ikke fremtidsgætteri på dp-kortet

Den 1. juli fik vi en ny dagpengereform. Den giver os mulighed for at udbetale penge til dig månedsvis modsat tidligere, hvor du nogle gange fik udbetalt penge for 4 uger og andre gange for 5 uger. Med månedsudbetalingen er du sikker på, at din udbetaling er for en hel måned.

For at vi kan udbetale penge til dig månedsvis og på sidste bankdag, skal du udfylde dit kort de sidste dage i måneden, inden du helt præcist ved, hvad de bringer på arbejdsfronten, sygdom mv. Det betyder, at der let kommer et mismatch mellem de arbejdstimer, som du oplyser på dit kort og de timer, som din arbejdsgiver oplyser til SKAT.

Vi sammenligner helt automatisk de to oplysninger, og vi giver dig direkte besked i et brev, hvis der er en forskel. I brevet fortæller vi dig også, hvad du helt konkret kan gøre.

Har vi modregnet for meget i din udbetaling, får du udbetalt det, der mangler hurtigst muligt. Har du fået udbetalt for meget, vil vi som hovedregel bare modregne beløbet over de næste udbetalinger. Hvis du er enig i forskellen sker det helt automatisk.

Du bruger en ældre browser

For at du kan bruge hjemmesiden fuldt ud og udfylde elektroniske blanketter, skal du opgradere til en nyere browser.

Med venlig hilsen
Lærernes a-kasse