Studerende og over 30 år

Er du studerende og over 30 år, kan du få nedsat kontingent.

Studerende, der er over 30 år

Er du studerende og  over 30 år, kan du desværre ikke blive gratis studiemedlem. Men melder du dig ind minimum 365 dage før du afslutter din uddannelse, kan du til gengæld slippe for at betale den fulde pris på 441 kr. og i stedet for betale 324 kr. pr. måned.  Det bliver til 3888 kr. i alt det sidste år af din uddannelse, som du kan kan trække fra i skat.  For de penge, er du berettiget til dagpenge allerede dagen efter, du er færdig med din uddannelse. Det er min. 13.000 kr. som du går glip af, hvis du venter med at melde dig ind til, du er nyuddannet. Vil du være økonomisk sikret dagen efter din sidste eksamen, så meld dig ind i a-kassen, når du har 12 måneder tilbage af dit studie. Så undgår du nemlig en såkaldt karensperiode, hvor du ikke modtager dagpenge i en måned.

 Meld dig ind her.

Studerende, der er over 30 år og med i efterlønsordningen

Er du fyldt 30 år, eller fylder du 30, mens du studerer, og er du allerede medlem af en a-kasse og med i efterlønsordningen, har du måske mulighed for at slippe for at betale a-kasse kontingentet og kun betale til efterlønsordningen. Det er kun muligt at slippe for kontingentet, hvis du er medlem af en a-kasse, betaler til efterlønsordningen og var berettiget til dagpenge, før du begyndte på din uddannelse.

Du sparer a-kasse kontingentet på 1.323 kr. pr. kvartal og skal kun betale til efterlønsordningen, som er på 1.506 kr. pr. kvartal (2018). Ønsker du at slippe for at betale a-kassekontingentet, så skriv eller ring til os.  

Du bruger en ældre browser

For at du kan bruge hjemmesiden fuldt ud og udfylde elektroniske blanketter, skal du opgradere til en nyere browser.

Med venlig hilsen
Lærernes a-kasse