Du er ledig

Er du lige blevet ledig, kan du følge stepguiden nedenfor. Den fortæller dig helt præcist, hvad du skal gøre og hvornår. Længere nede på siden, finder du andre informationer, der er relevante for dig som ledig.

Det første du skal gøre, når du bliver ledig

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

 • Meld dig ledig på Jobcentret

  Du skal melde dig ledig på Jobcentret hurtigst muligt. Det gør du via deres hjemmeside eller ved at møde op personligt på det nærmeste Jobcenter.

  Det er vigtigt, at du melder dig ledig på din første ledighedsdag, da du først kan modtage dagpenge fra den dag, du er tilmeldt som ledig.

  Husk at tjekke dine jobforslag på Jobnet hver 7. dag.

  www.jobnet.dk

 • Opret dit CV på jobnet

  Når du har meldt dig ledig, skal du oprette dit CV og dine jobønsker på Jobnet. Du finder en guide på siden. Når du har udfyldt alle trin, skal du sikre dig, at dit CV og dine jobønsker kan søges af arbejdsgiveren. Det betyder, at dit postnummer og mailadresse eller telefonnummer skal være synligt. Det er vigtigt for, at vi kan godkende dit CV.

  www.jobnet.dk

 • Udfyld en ledighedserklæring

  Når du har meldt dig ledig hos Jobcentret, skal du udfylde en ledighedserklæring. Hér fortæller du lidt om, hvorfor du er blevet ledig, og hvilke kompetencer du har, så vi kan videreformidle vikariater til dig. Du kan først få dagpenge, når du har udfyldt din ledighedserklæring, og den er blevet godkendt. Har vi brug for mere information, kontakter vi dig.

  Du kan bruge dit NemId eller din pinkode til at udfylde erklæringen. Har du glemt pinkoden, genbestiller du den bare. Så kommer den til den mailadresse, du har oplyst til os.

  Ledighedserklæring

  Ledighedserklæring - nyuddannet

 • Husk dagpengekortet

  Som ledig skal du hver måned udfylde et dagpengekort. Du kan se i vores udbetalingskalender, hvornår det skal udfyldes. Dagpengekortet skal være udfyldt 1 mdr. og 10 dage efter dagpengeperiodens udløb.

  For at udfylde dagpengekortet skal du igen logge dig ind med NemId.

  Når dagpengene er udbetalt, får du en udbetalingsspecifikation.

  Her finder du udbetalingskalenderen, og dagpengekortet ligger under Selvbetjening.

Du bruger en ældre browser

For at du kan bruge hjemmesiden fuldt ud og udfylde elektroniske blanketter, skal du opgradere til en nyere browser.

Med venlig hilsen
Lærernes a-kasse