Du skal holde ferie

Når ferien står for døren, er det godt at have styr på, hvem der betaler, så du kan slappe af.

Ledig

Er du ledig kan du som regel selv bestemme, hvornår du vil holde ferie.  Du har ret til at holde 5 uger som alle andre. Du får ikke dagpenge under ferien, men du kan bruge feriegodtgørelse, du har optjent, mens du var i arbejde. Måske har du også ret til feriedagpenge fra os. Se mere under Ferie når du er ledig.

Har du ikke økonomisk dækning med feriepenge og feriedagpenge i alle 5 uger, kan du godt holde feriedagene alligevel, men for egen regning.

Lønmodtager

Når du er lønmodtager, er du omfattet af ferieloven. Ferieloven giver dig ret til 5 ugers ferie hvert ferieår. Du skal aftale med din arbejdsgiver, hvornår du holder ferie.

Du optjener ret til ferie med løn. Hvis du holder op i jobbet, får du ved ferieårets start et feriekort eller feriebevis med feriedage og feriepenge. Så har du mulighed for at holde ferie hos en ny arbejdsgiver, hvor du ikke har optjent ferie med løn endnu.

Du optjener ferien i kalenderåret 1. januar til 31. december, og de kan bruges i ferieåret, som går fra 1. maj til 30. april året efter. Som lønmodtager bliver dine feriepenge udbetalt af din arbejdsgiver eller evt. Feriekonto.

I nogle tilfælde har du også ret til feriedagpenge fra os. Se mere under Feriedagpenge når du er i job.

Du bruger en ældre browser

For at du kan bruge hjemmesiden fuldt ud og udfylde elektroniske blanketter, skal du opgradere til en nyere browser.

Med venlig hilsen
Lærernes a-kasse